• +381 61 179-6943
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Sedmi Beogradski anestezija forum
Slajder ISICEM 2020
Slajder ISICEM 2020
previous arrow
next arrow
Shadow
123
https://podrinjskasinija.co.rs/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/41/___1662246163.jpeg

Пољопривредно газдинство "Николић"

Gallery

Детаљније о произвођачу

Пољопривредно газдинство Николић, регистровано 2005.године, налази се у селу Ставе, у Рађевини, Горње Подриње. Село је удаљено од саобраћајница и фабрика, на надморској висини од 700. метара.
На газдинству се налазе засади шљива сорте „Чачанска родна“ и чувена стара сорта „Пожегача“.
Шљива се углавном користи за прављење џемова, пекмеза, слатког (на традиционални начин, без конзерванса и адитива). Прераду како шљива тако и дивљих производа купина, шипурка, дрењка и осталих производа који се налазе у овом нетакнутом делу Горњег Подриња, одвија се у породичној кући у Лозници на чувеном „Смедеревцу“.
Поред воћних прерађевина домаћинство се бави и израдом различитих рукотворина, предмета од вуне, конца, везом, хеклањем. Вредне руке се баве рукотворинама више од 50.година, а производњом воћних прерађевина од 2005.год.
Поред зимница, слатког, различитих ликера, пекмеза овде можете наћи и вунене чарапе, украсне стољњаке, украшене пешкире, различите врсте миљета са украсима из Рађевине и Горњег Подриња.
Овде се може наћи и чувена „Повразача“,“Хлебара“ и много других старих производа, јер се само газдинство бави очувањем традиције и недозвољава да нам дивни производи наших предака оду у заборав.
Сви производи су излагани на манифестацијама које организује ТО “Лозница“, ТО“Крупањ“, ТО“М.Зворник“ и ТО“Богатић“ као и на Сајмовима и Базарима.
Производи се израђују по наруџбини.

Type:
ПРОИЗВОЂАЧ

Контакт за сарадњу

.

Контакт за сарадњу
Радно време
Неодређено