• +381 61 179-6943
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Уживање у мирисима и укусима традиције

Project image

Увек кад поменемо Подриње, помислимо на: Природне ресурсе – нетакнуту природу и заштићена подручја, створене – антропогене вредности, културно благо, познате личности Вук Стефановић Караџић, Јован Цвијић, Мића Поповић, историјску прошлост, легенде, повољну климу, гостопримство и љубазност домаћина, здраву и укусну храну, традицију.
Производи од старих сорти и раса прерађени на традиционалан начин су укуснији и цењенији међу потрошачима и најчешће су карактеристични за одређену територију, везана за традицију рејона у којима се производе, тако да се разликују од региона до региона.

Сировине произведене без употребе хемијских средстава, прерађене по традиционалним рецептурама наших предака, враћају нас у детињство и подсећају нас на прошлост.

Мед и производи од меда из нетакнуте природе, лековити биљни чајеви и мелеми са планинских ливада и пашњака, уникатне рукотворине, магије мајстора уметника керамике, лицидерског и  воскарског заната. Сеоска  туристичка домаћинства у прелепом природном амбијенту, домаћа здрава храна, гостољубивост домаћина, све то вас очекује у Подрињу.
Река  Дрина и њен кањон, трећи по дубини у свету. Резерват клисуре реке Трешњице – белоглави супови, већина биљних врста у клисури Трешњице су ендеми и реликти из давне прошлости.     Бања Ковиљача, Кур салон, купатило краља Петра И ...лечилиште и повратак у прошлост.

Project image
Project image

Планина Гучево– историја, букове шуме, чист ваздух, повољан ветар за параглајдинг.     Предео изузетних одлика  'Културни предео Тршић – Троноша – комбинација  културних и природних вредности – материјално и нематеријално наслеђе.  Вуков сабор.

Ратарске свеће – јединствен и стар верски обичај који се налази на Листи нематеријалног културног наслеђа.

Манастир Троноша (1317) у чијим се конацима Вук учио писмености. Манастир Чокешина, Петковица, Соко Град.

Остаци старих градова: Косанин, Тројанов град, Градац, Ковиљкин град и Видојевице; некропола на Брезјаку; спомен костурнице на Гучеву, Церу и Мачковом камену

Предео изузетних одлика Планина Цер – историја, чист ваздух, незагађена природа, богат лековитим биљем и шумским плодовима, ИБА Подручје ( европски значајно подручје за птице).

ГАЛЕРИЈА

Фотографиje Снежане Петрановић

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС!

Уколко сте заинтерсовани за сарадњу можете нас контактирати путем електронске форме!