• +381 61 179-6943
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Циљ пројекта “Подрињска синија”

Project image

Креиран амбијент за олакшани приступ локалном и регионалном тржишту, произвођача традиционалних производа, базиран на успостављеној мрежи локалних произвођача, успостављеној корпи локалних проивода и афирмацијом принципа зелене економије

Садашња ситуација са вирусом COVID 19, показује нам да су у предности произвођачи који своје производе продају без посредника, односно без директног контакта за потрошачима, преко електронских платформи и уз помоћ информационих технологија.

Project image
Project image

Успостављањем мреже едукованих произвођача и пружаоца услуга и стварањем јединствене понуде (заједничке корпе производа) која може бити пласирана кроз више дистрибутивних канала прибижићемо тржиште произвођачима, што ће им омогућити да увећају своје приходе, да прошире своје пословање, да унапреде свој друштвени статус и положај, посебно жене, да унапреде своје економско стање, да промовишу свој крај и да унапреде своје али и стање локалних, руралних заједница. Организована продаја и продаја кроз рурални  туризам представља неискоришћену шансу за излазак на  локално тржиште.

Project image
Project image

Промовисање принципа одрживог развоја, одрживе пољопривреде, одрживог туризма, приближићемо концепт зелене економије руралним срединама, обзиром да су оне идеални модели за зелени раст, а становници не препознају значај локалних традиционалних производа. Подизање информисаности код деце о потреби заштитите животне средине и о значају локалних традиционалних производа, утиче се на будуће одлуке родителља и њихово усмеравање ка озелењавању њихових активности. Природне вредности су предности руралних средина па је управо одржива пољопривреда начин да тако остане и у будућности. Питање здраве хране није више ствар престижа, него ствар потребе.

Куповина локалних производа

Упознавање локалне културе

Заштита културног наслеђа

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС!

Уколко сте заинтерсовани за сарадњу можете нас контактирати путем електронске форме!